menu

O nama

O nama

"Nana" se nalazi na jugu Vojvodine a severu Mačve, u selu Noćaju, za koje legenda kaže da je nekada bilo tvrđava u kojoj su Turci zaNOĆili, te joj simbolično i dali ime. "Nana" je seosko domaćinstvo (prostire se na pola hektara i sadrži dve porodične kuće, čardak, ambar, ekonomsko dvorište, voćnjake i baštu), poniklo na samom izmaku sela, među atarima, što našoj Dami daje salašarsku atmosferu a njenim gostima pruža dragoceni mir i tišinu.

Sa naših terasa pruža se raskošan pogled na mačvansku ravnicu i još dalje, na obronke Fruške gore. Od drevnog Sirmijuma, današnje Sremske Mitrovice “Nanu” deli desetak kilometara. U njenoj neposrednoj blizini nalaze se i termalni bazeni, a još bliže, tako da do nje stižete atarskim putem, peške ili "Naninim" biciklom i bara Zasavica, specijalni rezervat prirode.

"Nana" raspolaže sa tri tematski dizajnirane sobe i bibliotekom koja broji približno 500 knjiga. Zbog specifičnosti geografskog položaja i preplitanja različitih kultura, u “Nani” se ukrštaju vojvođanska i mačvanska gastronomija. Nezaobilazni nedeljni rinflajš, šnenokle, vanilice i šapice, samo su neki od specijaliteta spravljenih po tradicionalnoj recepturi od namirnica iz domaće radinosti. Odnegovana tako da oživi sećanje na detinjstvo, sva mirisna od mente dočekuje “Nana” goste, od maja do oktobra, pričajući uvek iznova svoju priču...

Prijatelj sajta:

Fotografije

Facebook Twitter Google plus
share
keyboard_backspace search print QR arrow_upward